Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jaja.v

29. 8. 2010 11:46
můj názor

Státní maturity jsou v navrhované podobě nespravedlivé.Hlavně vůči studentům,kteří mají maturovat příští rok.Proč to nejde rozjet až od těch,kteří nastupují letos do prvního ročníku?Ti by aspoň věděli,co je čeká. Nejsem student,který má před maturitou,ale důchodce,který se zajímá o dění kolem sebe.

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 8. 2010 11:05
naprostý souhlas

Mám stejné mínění, tedy že stabilní informace o tom jak budou státní maturity  probíhat, a taky které znalosti budou požadovány by měli mít studenti i profesoří minimálně 2 roky předem. Dokonce, když čtu silná slova páně ministra o tom jak se bude u maturit mnohem víc vyhazovat, tak by to děti i rodiče měli vědět už když se na střední školu hlásí....

Tahle informace o tom zda státní maturity na jaře budou, známy až po generální zkoušce v říjnu. Vzhledem k tomu že v říjnu budou probíhat rovněž dvoje volby (obecní a senátní), a strany se budou chtít lidem co nejvíce "příblížit", bych na státní maturitu 2011 na jistotu nesázel...Čili ano či ne v říjnu, listopadu, a o tom jak a z čeho se učit tak možná v lednu, únoru...

Co je ještě smutnější, neznáme ani oficiální stanovisko vysokých škol.Student který byc htěl jít na VŠ (a těch bude většina) , ani neví zda si musí nebo nemusí zvolit ten složitější stupeň maturity. Kdypak se to asi dozví..

0 0
možnosti
K

kostižer

29. 8. 2010 18:51
Re: naprostý souhlas-ale s čím ?

A ty dva stupně maturitní obtížnosti budou jako znamenat,že budou absolventi 1. a 2. kategorie ? Před 50.lety jsme prošli státními maturitami a nikdo se nad tím nepozastavoval.V té době ovšem neměli " maturity" řezníci,prodavačky ,šičky a pod. Tyto obory se dnes pochopitelně státních maturit obávají.

0 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Pro ty, co mne znají už vdanou (blog je založený dříve než moje manželství) jsem už spíše Pšejová.

Naprosto obyčejná ženská, jakých chodí po ulicích tisíce. Pozorovatelka světa a majitelka víry v lidskost.

Momentálně také zaujatá členka skupinky pohybující se kolem Davida. Mladého muže, kterého učinila vězněm ve vlastním těle svalová dystrofie a on se chce dělit o svůj příběh a zkušenosti.

Píšeme o tom i na facebooku:  https://www.facebook.com/DavidAGenetickyGolias/

Jsem k nalezení na:  jamajka117@gmail.cz.