Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

radim36

24. 10. 2009 5:16
Co čekáte od

dnešního systému vysokých škol? Když tehdy za "našich" dob šlo na vysokou 10 - 15 % nejlepších. Zatímco dneska je zase aktuální heslo komunistických politruků  "Dohnat a předehnat" , tentokrát vzdělanostní tabulky, které říkají, že v rozvinutých západních zemích má nějaký vysokoškolský diplom každý třetí. Takže abychom je dohonili, jde dnes na vysokou cca 60 % mladé populace. Kdo tehdy měl problémy udělat i jen maturitu, tak dneska se úspěšně snaží o vysokoškolský diplom, protože náročnost studia se úměrně takovým studentům musela snížit.

Není se čemu divit, že se objevili turbostudenti a formální diplomy. Ve skutečnosti je úplně jedno, jestli diplom získá turbostudent za pár měsíců nebo student s inteligencí na spodní hranici množiny našich  vysokoškoláků po několikaletém řádném studiu, v obojím případě je diplom jen formální papír

0 0
možnosti

janvanek

23. 10. 2009 20:05
Moc hezký článek.

Děkuji.

0 0
možnosti

buřinka

23. 10. 2009 18:23
Krásný,

ale falešný doktůrky tohle netrápí. KarmaR^

0 0
možnosti

Kolumbo

23. 10. 2009 18:17
Je vidět, že jste

opravdu naivka. Těm, co si kupují titul přece nejde o nějaké vzdělání ale o nutnou formalitu, kterou musejí mít, aby mohli zastávat nějaké vlivné nebo dobře placené místo bez valné odpovědnosti - ponejvíce ve službách státu. Pokud by ta místa zastával kdejaký pobuda, který má nahoře strejce, těžko by se plebsu odůvodňovaly platy a prebendy vysokou kvalifikovaností a tíží odpovědnosti spočívající na bedrech manažera, úředníka, politika. Jen v okamžicích průšvihů na okamžik vyhřezne skutečnost, že "tíha zodpovědnosti" podobných žvanilů je nulová. Nebo "politická". Politici se vždycky podrží, manažeři si jen vymění židle. kdo je u toho blbec, je daňový poplatník. Demokracie, kde paroubkův třicetikorunáč může okrádat spoluobčany volbou gangstera, který mu slíbí část lupu, je úpadková. V rozumné zemi by mělo platit, že je třeba dodržovat DOBROVOLNĚ UZAVŘENÉ úmluvy, a lidé, neboť jsou si rovni, nemají vůči sobě žádné automatické povinnosti. Pak by parazitům i jejich vůdcům sklaplo.

0 0
možnosti

Ježikača

26. 10. 2009 23:09
Re: Je vidět, že jste

vy mi bydlíte v hlavě? souhlasím s vámi, ale chce se mi řvát s autorkou. ona tedy dámsky hovoří... je mi líto mladých, kteří v Plzni poctivě vystudovali. nejen proto, že jim to nikdy nido neuvěří. hlavně mi je líto jejich mladického elánu, díky němuž mohli "postrčit svět kupředu". nepopostrčí. to by se na to mohli vy...kašlat. už pochopili, jak se věci dělají. a předpokládám, že napříště se dle toho zařídí. škoda pro nás všechny. myslím Werich říkal, že nejstrašnější jsou zklamané naděje a pošlapané iluze.

0 0
možnosti

hph

23. 10. 2009 17:54
Už už

jsem dávala karmu... a najednou ta poslední věta. Můžete mi prosím objasnit myšlenku za slovy "lidé žijící bez rituálů"? Jak se to vztahuje k článku, respektive k těm ostatním přirovnáním jako koupený titul a instatní polévka? Předem děkuji za odpověď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Pro ty, co mne znají už vdanou (blog je založený dříve než moje manželství) jsem už spíše Pšejová.

Naprosto obyčejná ženská, jakých chodí po ulicích tisíce. Pozorovatelka světa a majitelka víry v lidskost.

Momentálně také zaujatá členka skupinky pohybující se kolem Davida. Mladého muže, kterého učinila vězněm ve vlastním těle svalová dystrofie a on se chce dělit o svůj příběh a zkušenosti.

Píšeme o tom i na facebooku:  https://www.facebook.com/DavidAGenetickyGolias/

Jsem k nalezení na:  jamajka117@gmail.cz.