Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Cti otce svého i matku svou. A manželství ať mají všichni v úctě. Muži, milujte svou ženu jako Kristus církev. Ženy, poslouchejte svého muže.

0 0
možnosti
Foto

J31a29n77a 43M70a38j20o61v54á

18. 2. 2020 10:49

Myslím si, milé ženy, že to s tím posloucháním mužů nemusíme přehánět a stačí naslouchat tolik, kolik naslouchají oni nám. Jiné je to samozřejmě v případě vnímání potřeb dětí (to jen tak pro pořádek, abych nevířila spory mezi partnery).

0 0
možnosti
Foto

Tak obvykle platí, že člověk musí vydržet. Syna jsem nakonec vybojoval a sic je dneska (věkem) dospělý, vím že jsem na něm zanechal nějakou stopu. Je ale fakt, že s matkou se prakticky nevídá. Dvakrát, třikrát do roka. Ale o "očkování", to bychom mohli napsat knihu. A těch lží před soudem ;-D, ani nemluvím.

7 0
možnosti
Foto

J64a31n29a 75M69a57j90o75v32á

17. 2. 2020 11:09

Jednoho takového dospělého máme doma a ano...bylo by to na dlouhé povídání a knihu...ano, téma je to jako hrom.

Na lžích před soudem mi nejvíc vadí ta beztrestnost. Vede jen k tomu, že se opakují a narůstají.

Děkuji, že jste se stavil.

1 0
možnosti
Foto

Ve druhém manželství jsem získal zároveň i sedmiletého klučinu a tříletou holčičku, považuji je za své děti a oni se ke mně chovají jako k tátovi. Se svým biologickým v Sokolově mají jen zřídka osobní kontakt, ale internetový z jeho strany častý. Výživné jsme nežádali. Když se syn i dcera vyučili a uplatnili se v zaměstnání, jejich otec mi mejlem děkoval, jak jsem se postaral o jeho děti. Máme dobrý a přátelský vzájemný vztah. Naše společné dospělé děti už mají teď vlastní děti, vnoučata tedy mají za dědu mě i toho v Sokolově, i když toho ani neznají. On je ale za svá vnoučata považuje. Máme dokonce dobrý kontakt s jeho dětmi v jeho druhém manželství. Život je krátký. Tobě, Jano, přeji klid a konečně spokojenost! Dobře jsi to napsala!R^

9 0
možnosti
Foto

U nás to funguje podobně, Horste. Klid a pohoda, nikdo na nikoho neutočí, a i domluva před rozvodem pribehla u kafe v restauraci, i vyrovnání se obeslo bez hádek. S prvnim manzekem jsme přátelé a stykame se a je to fajn. ;-)

Protože ano, jak píšeš, život je kratky na naschválnosti a hazeni si překážek pod nohy. Když se chce, domluva existuje.

2 0
možnosti
DT

Je dobře, že o tom píšete, přeju hodně sil! R^

4 0
možnosti
Foto

Jde mi hlavně o to, že státu všechno pekelně dlouho trvá. Tak dlouho, až se i relativní spravedlnost (i když tu v tomto asi nelze nastavit) stane nespravedlností a dobré (pro dítě) rozhodnutí klidně trestem pro všechny. Byla bych moc ráda, kdyby to někomu začalo vadit.

Pohla bych nebem a zemí, aby tohle nemusely absolvovat další děti a dospělí.

3 0
možnosti
Foto

Jani, to je jako ze zlého snu, kdy se člověk po dlouhých útrapách zbaví obludy, které ho pronásleduje, je rád, že se mu to konečně podařilo, ale ona na něj znovu vykoukne z nějakého nečekaného rohu. Dobře, že o tom, píšeš, díky.R^

3 0
možnosti
Foto

Děkuji za podporu opravdu moc si jí vážím.

1 0
možnosti
PK

Jen ten, kdo prožil podobné rodinné situace může pochopit,. Přeji Vám aby se vše uklidnilo a život šel dál se vším hezkým co k němu patříR^

3 0
možnosti
Foto

J51a20n74a 76M85a37j63o75v11á

17. 2. 2020 12:18

Petře, my samozřejmě žijeme hezky. Máme své koníčky, práci, domov, zázemí, přátele, děti (vlastní i nevlastní a jako bonus nevlastní nevlastních), kočky... náš dům je "základna" pro kdejakou blbinu i věc vážnou. K tomu prostě máme tuhle rovinu, která je smutná a místy neuvěřitelná a prochází jí soudy opatrovnické, občanskoprávní i trestní....uf. Snad proto, že to ostatní funguje hezky, dokážu srovnávat a najít vědomí toho, že to asi nebude tak úplně v našich silách změnit. Neradi se trápíme. Děkuji Vám moc.

0 0
možnosti
JP

Možná vůbec nejhorší nejsou ani poničené vztahy a nenávist, která vystřídala lásku. Ale ty šílené lhůty, kterými taková řízení procházejí a prodlužují stav “beztíže”. Ku prospěchu... nikoho. A zaráží mě také stalking, o němž se zmiňuješ. Jak neustálé sypání jedu do již dávno otrávené studně. Beze smyslu. Jedna moje známá má za sebou (ještě ne docela za sebou) opravdu příšerný příběh stalkingu, nemocného, chimérického a dokonalého včetně zcizení účtu na sociálních sítích, ničení kariéry a pověsti a nemožnosti úniku. Ani v Americe, kam známou, když tam odjela, pronásledovatelka (žena!) okamžitě následovala, se nezachránila. Ale tam stalkerku alespoň už soudy odsoudily, v Česku se vše -jak jinak- vleče. Asi si na tenhle fenomén v době sociálních sítí a lehkosti zjištění osobních kontaktů budeme muset zvykat, pámbů ovšem s námi.

2 0
možnosti
Foto

J88a33n42a 72M61a76j92o50v86á

17. 2. 2020 12:23

Josefe, nevím, jak to děláš, ale vždycky připomeneš některou "větev" toho o čem píši a znám a do článku se to (pro tentokrát) nevešlo.

Stalking...naprosto vyčerpávající věc, zničující způsobem, který se snad ani nedá vysvětlit. Znám i to zneužití účtu na sociálních sítích, ničení kariéry a pověsti. Teď je sice klid daný tím, že onen člověk prostě škodit nemůže (o tom jindy), ale...na jak dlouho? A že by se dalo dosáhnout smysluplného potrestání a hlavně nápravy? Ó nikoliv, milý Watsone....

0 0
možnosti

Jak je vidět nalejvárna jednoho antirodiče (co si říká matka), má větší váhu, než láskyplné projevy toho druhého (otce). Pro mě něco nepochopitelného.

2 0
možnosti
Foto

J46a35n29a 55M56a66j63o82v36á

17. 2. 2020 12:25

Pro mne je nepochopitelné, že dávno neexistují jednoznačná pravidla, aby lidé věděli, co jsou po rozchodu vůči dětem povinní a v jakých lhůtách. Všichni víme, že se v obci jezdí padesát a tak nějak to dodržujeme, případně za to platíme.

Tady se dají roky páchat nepravosti na vlastních dětech...a pořád je to v mezích zákona. Nejsme divní?

0 0
možnosti
Foto

Paní Jano, také mám ve svém okolí dva takové otce. Ženy je opustily kvůli jiným partnerům a oni jenom platí a děti (naočkované od matek) se s nimi nechtějí stýkat. Samozřejmě je i spousty těch špatných "otců", ale nelze je házet do jednoho pytle.

2 0
možnosti
Foto

J87a86n97a 78M14a76j51o86v97á

16. 2. 2020 23:01

Děkuji, Davide. Proto se snažím tohle téma aspoň trochu otevírat. Protože jsou dobří a horší lidé, a být matka neznamená automaticky být dobrá.

'Cas dětí běží hrozně rychle a rychle by o nich mělo být rozhodováno.

1 0
možnosti
Foto

Chce se mi napsat, že otec, který jen posílá složenky a nic nechce, je ideální. Jenže to tak musí chtít i on...

1 0
možnosti
Foto

J36a85n14a 86M49a34j65o88v35á

16. 2. 2020 23:02

Klárko, v některých případech ano. V tom našem je to prohra pro všechny. Inu, takto řekl Stát.

1 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Pro ty, co mne znají už vdanou (blog je založený dříve než moje manželství) jsem už spíše Pšejová.

Naprosto obyčejná ženská, jakých chodí po ulicích tisíce. Pozorovatelka světa a majitelka víry v lidskost.

Momentálně také zaujatá členka skupinky pohybující se kolem Davida. Mladého muže, kterého učinila vězněm ve vlastním těle svalová dystrofie a on se chce dělit o svůj příběh a zkušenosti.

Píšeme o tom i na facebooku:  https://www.facebook.com/DavidAGenetickyGolias/

Jsem k nalezení na:  jamajka117@gmail.cz.