Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OJ

Pěkný článek a zajímavé zamyšlení, jak je u tebe, Jano, dobrým zvykem, rád chodím na tvůj blog a do Nového roku tobě i nám (tvým čtenářům) přeji mnoho dalších tvých blogů, ať už nutí k zamyšlení či hladí po duši, vždy je to pěkné počteníčko :-)

1 0
možnosti
Foto

Oto, vítej, to je příjemné překvapení. A zrovna u porodního tématu? Snad se máte všichni hezky :-). A děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji a budeme se snažit :-)

1 0
možnosti
Foto

Patří Heleně :-)

0 0
možnosti
Foto

Jani, pěkné! Ať je u vás stále veselo ;-)

0 0
možnosti
OP

Je hezké, že vše proběhlo a probíhá ke spokojenosti vaší rodiny, nicméně sama píšete, že si vaše zdravotnicky vzdělaná dcera sama vybírala a rozhodla se pro menší osvědčené zdravotnické zařízení. Pak ale existují ta větší, která jsou určena pro ty, co zdravotnicky vzdělané nejsou, vybírat si neumějí a na žádné porodní plány si netroufají. V těchto zařízeních moc vlídnosti není, je tam stále spíše vojenský dril. Při vzpomínce na reportáž o jednání s nastávající matkou v porodnici, kterou řídí Mudr. Svoboda (ODS), se mi ještě teď ježí vlasy na hlavě

0 0
možnosti
Foto

Víte, nemůžu s vámi úplně souhlasit. Pro výběr porodnice, která se budoucí matce líbí přece není podmínkou zdravotnické vzdělání, ale ochota se rozhlédnout, získat informace a vybrat si. Velká zařízení nejsou určena pro nikoho jiného než pro ty, kteří se pro ně rozhodnou a řadě rodiček mohou z nejrůznějších důvodů (třeba kvůli přítomnosti vysoce specializovaných pracovišťˇňěbo prostě proto, že to mají blízko) vyhovovat. Chce to prostě zamyslet se a vybrat si. Vždyť je na to dlouhých devět, nebo určitě aspoň sedm, měsíců.

1 0
možnosti
Foto

Jani, moc krásné vyznání VR^;-)

0 0
možnosti
Foto

Safra, to měla být výzva k zamyšlení. Koukám, že ty apely FAKT neumím. :-/ Tobě díky.

0 0
možnosti
Foto

Nevěřím na žádné potrhlé "trendy" á la domácí porody, alternativní porody, porody "na míru" přesně podle přání maminek, atd. Věřím na zdravý rozum a na profesionalitu lékařů, kteří jsou při ruce, kdyby něco... Já osobně s nima nemám žádnou negativní zkušenost a to jsem strávila cca pět týdnů na rizikovém oddělení, než se narodily naše holky. Osobní zkušenost je samozřejmě nepřenosná, ale všem maminkám by snad mělo jít především o zdraví jejich miminka a jeho bezpečný příchod na svět.

Užij si, Jani, své babičkovství a ať vám Mariánka hezky roste a dělá radost.V:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Taky to tak mám a o zdravý rozum bych bojovala především. Pak by řada maminek přestala věřit pohádkám.

0 0
možnosti

Jano, myslím, že jsi to popsala celkem jasně. Naše vnučka letos v září taky rodila v porodnici, Vybrala si osvědčenou, a taky to tak dopadlo. Má nějakou zděděnou vadu, že se porod v určitém stádiu zastaví. Toto řekla, a oni na nic nečekali, a udělali císaře. A vše dopadlo jak mělo. Dá se říct předpisově. Kdyby byla doma...tak nevím...

1 0
možnosti
Foto

Popírat vývoj medicíny a jeho možnosti není rozumné. Chce to najít rozumnou cestu a bezpečí. Dobře, že u vás se to povedlo.

1 0
možnosti
Foto

R^Jo, tak nějak. Hlavně bezpečně.;-) Moje kamarádka - lékařka si vybírala porodnici podle vzdálenosti porodních sálů od novorozenecké JIP. Kdyby něco... A bylo jí jedno, že to je velké zařízení, jak se říká "továrna na rození". Jinak mám kolem sebe dost extrémů. Od domácích porodů po jedině císařem. A taky několik takových, co děti nechtějí.8-o:-)

0 0
možnosti
Foto

Taky to máme kolem sebe takové namíchané, ona je to citlivá záležitost a projevuje se v ní, jaký kdo je. Jen mám dojem, že u některých maminek jdou domácí porody prostě hra se strachem. A nejspíš zbytečně. Pak může chybět to bezpečí.

Díky, Klárko a povedený rok přejeme.

0 0
možnosti
Foto

R^Tak v tomhle s Vámi, Jani, plně souhlasím. Dle zdravého rozumu a hlavně dle zkušenosti z velice blízkého okolí vím, že zcela klidná situace se může během vteřiny zvrtnout v život ohrožující horor, který zachrání jen zkušený porodník s vybavením sálu:-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, Honzo. Myslím, že kolem porodnic jdou zbytečně hororové zkazky jako ze středověku a to se mi úplně nelíbí. A že máme (rodiče) myslet hlavně na bezpečí pro to miminko by mělo být alfou a omegou rozhodování.

1 0
možnosti
AR

R^ a ať vám dělá jenom samo radost,...ta malá hrdinka ;-).

0 0
možnosti
Foto

vyřídím jí to :-). A Vám dík.

0 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Pro ty, co mne znají už vdanou (blog je založený dříve než moje manželství) jsem už spíše Pšejová.

Naprosto obyčejná ženská, jakých chodí po ulicích tisíce. Pozorovatelka světa a majitelka víry v lidskost.

Momentálně také zaujatá členka skupinky pohybující se kolem Davida. Mladého muže, kterého učinila vězněm ve vlastním těle svalová dystrofie a on se chce dělit o svůj příběh a zkušenosti.

Píšeme o tom i na facebooku:  https://www.facebook.com/DavidAGenetickyGolias/

Jsem k nalezení na:  jamajka117@gmail.cz.