Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OJ

Pěkný článek a zajímavé zamyšlení, jak je u tebe, Jano, dobrým zvykem, rád chodím na tvůj blog a do Nového roku tobě i nám (tvým čtenářům) přeji mnoho dalších tvých blogů, ať už nutí k zamyšlení či hladí po duši, vždy je to pěkné počteníčko :-)

1 0
možnosti
Foto

Oto, vítej, to je příjemné překvapení. A zrovna u porodního tématu? Snad se máte všichni hezky :-). A děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji a budeme se snažit :-)

1 0
možnosti
Foto

Patří Heleně :-)

0 0
možnosti
Foto

Jani, pěkné! Ať je u vás stále veselo ;-)

0 0
možnosti
OP

Je hezké, že vše proběhlo a probíhá ke spokojenosti vaší rodiny, nicméně sama píšete, že si vaše zdravotnicky vzdělaná dcera sama vybírala a rozhodla se pro menší osvědčené zdravotnické zařízení. Pak ale existují ta větší, která jsou určena pro ty, co zdravotnicky vzdělané nejsou, vybírat si neumějí a na žádné porodní plány si netroufají. V těchto zařízeních moc vlídnosti není, je tam stále spíše vojenský dril. Při vzpomínce na reportáž o jednání s nastávající matkou v porodnici, kterou řídí Mudr. Svoboda (ODS), se mi ještě teď ježí vlasy na hlavě

0 0
možnosti
Foto

Víte, nemůžu s vámi úplně souhlasit. Pro výběr porodnice, která se budoucí matce líbí přece není podmínkou zdravotnické vzdělání, ale ochota se rozhlédnout, získat informace a vybrat si. Velká zařízení nejsou určena pro nikoho jiného než pro ty, kteří se pro ně rozhodnou a řadě rodiček mohou z nejrůznějších důvodů (třeba kvůli přítomnosti vysoce specializovaných pracovišťˇňěbo prostě proto, že to mají blízko) vyhovovat. Chce to prostě zamyslet se a vybrat si. Vždyť je na to dlouhých devět, nebo určitě aspoň sedm, měsíců.

1 0
možnosti
Foto

Jani, moc krásné vyznání VR^;-)

0 0
možnosti
Foto

Safra, to měla být výzva k zamyšlení. Koukám, že ty apely FAKT neumím. :-/ Tobě díky.

0 0
možnosti
Foto

Nevěřím na žádné potrhlé "trendy" á la domácí porody, alternativní porody, porody "na míru" přesně podle přání maminek, atd. Věřím na zdravý rozum a na profesionalitu lékařů, kteří jsou při ruce, kdyby něco... Já osobně s nima nemám žádnou negativní zkušenost a to jsem strávila cca pět týdnů na rizikovém oddělení, než se narodily naše holky. Osobní zkušenost je samozřejmě nepřenosná, ale všem maminkám by snad mělo jít především o zdraví jejich miminka a jeho bezpečný příchod na svět.

Užij si, Jani, své babičkovství a ať vám Mariánka hezky roste a dělá radost.V:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Taky to tak mám a o zdravý rozum bych bojovala především. Pak by řada maminek přestala věřit pohádkám.

0 0
možnosti

Jano, myslím, že jsi to popsala celkem jasně. Naše vnučka letos v září taky rodila v porodnici, Vybrala si osvědčenou, a taky to tak dopadlo. Má nějakou zděděnou vadu, že se porod v určitém stádiu zastaví. Toto řekla, a oni na nic nečekali, a udělali císaře. A vše dopadlo jak mělo. Dá se říct předpisově. Kdyby byla doma...tak nevím...

1 0
možnosti
Foto

Popírat vývoj medicíny a jeho možnosti není rozumné. Chce to najít rozumnou cestu a bezpečí. Dobře, že u vás se to povedlo.

1 0
možnosti
Foto

R^Jo, tak nějak. Hlavně bezpečně.;-) Moje kamarádka - lékařka si vybírala porodnici podle vzdálenosti porodních sálů od novorozenecké JIP. Kdyby něco... A bylo jí jedno, že to je velké zařízení, jak se říká "továrna na rození". Jinak mám kolem sebe dost extrémů. Od domácích porodů po jedině císařem. A taky několik takových, co děti nechtějí.8-o:-)

0 0
možnosti
Foto

Taky to máme kolem sebe takové namíchané, ona je to citlivá záležitost a projevuje se v ní, jaký kdo je. Jen mám dojem, že u některých maminek jdou domácí porody prostě hra se strachem. A nejspíš zbytečně. Pak může chybět to bezpečí.

Díky, Klárko a povedený rok přejeme.

0 0
možnosti
Foto

R^Tak v tomhle s Vámi, Jani, plně souhlasím. Dle zdravého rozumu a hlavně dle zkušenosti z velice blízkého okolí vím, že zcela klidná situace se může během vteřiny zvrtnout v život ohrožující horor, který zachrání jen zkušený porodník s vybavením sálu:-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, Honzo. Myslím, že kolem porodnic jdou zbytečně hororové zkazky jako ze středověku a to se mi úplně nelíbí. A že máme (rodiče) myslet hlavně na bezpečí pro to miminko by mělo být alfou a omegou rozhodování.

1 0
možnosti
AR

R^ a ať vám dělá jenom samo radost,...ta malá hrdinka ;-).

0 0
možnosti
Foto

vyřídím jí to :-). A Vám dík.

0 0
možnosti