Jana Majová

Nebezpečný Valentýn - aneb jak Divočák s Erosem skoro způsobili rodinnou krizi

12. 02. 2017 20:47:42
Výrobci kdečeho jsou vynalézaví a lákají zákazníky k nákupům. No a zákazníci se lákat nechají. Joo, takový Valentýn, to je pěkný důvod nabídnout něco výjimečného.

Do vymýšlení výjimečnosti se pustil i jeden z českých výrobců uzenin. Na trhu se tak ocitly salámoví bráchové Eros a Divočák. Což o to, nápad je to výborný, čokoládou zdaleka nenadchnete každého. A pikantní salámek ke skleničce něčeho dobrého může přivést Erose a udělat Divočáka i z mistra v domácím desetiboji v gaučovém ležingu. Pro ten případ se firma postarala i o bezpečné pokračování salámových hodů a do obalu decentně vložila speciálně zabalený prezervativ. Potud je všechno v pořádku.

Jenže v této chvíli do příběhu vstupuje moje kamarádka, říkejme jí dneska Markéta. Hlavní hrdinka Markéta je vzorná matka a babička, správná ženská, co se o všechny a všechno stará, ženská s šikovnýma rukama a věčně dobrou náladou, taková, která se žádné práce nebojí.

Markéta vplula do supermarketu s vědomím, že je potřeba "nakrmit rodinu". Vozík se plnil vším, co jí přišlo důležité. A pak si jich všimla. Salámů. Byly lákavě naskládané, spojení s Valentýnem mělo vtip, firmu Markéta dobře znala. A tak se Eros s Divočákem přesunuly do vozíku, projely se po pokladním pásu a pak autem a pak se uložily v ledničce.

O pár chvil později se ale Markéta zamyslela a usoudila, že těch salámů je doma zbytečně moc a že by se mohla podělit a cosi poslat synečkovi s rodinou. Prohlédla si oba salámy, uchopila Erose, položila ho na prkýnko, povytáhla z celofánového obalu, půlku rázně ukrojila a půlku zastrčila zpátky. Obal s kusem salámové dobroty pečlivě zamotala, pro jistotu pojistila druhým sáčkem a tak se poloEros vydal na cestu k mladým.

"Hele, mami, to jsme tak strašní rodiče, že už nechceš, abychom měli další děti?" Markéta nechápavě zírala na mobil, kam jí od syna přišla tahle sms. Cože? Jací špatní rodiče? Jaké další děti? Copak se jim ona pletla do rodičovských plánů?

A tak si psali a volali a inkriminované drobnosti fotili. A postupně se dobrali toho, že se salámem poslala, aniž by to tušila, i onen Valentýnský antikoncepční dáreček. (Chvilku se tedy polekala, že byl součástí salámu a ta představa byla všelijaká.) Nakonec poslaná fotka všechno dovysvětlila konec už byl na obou stranách veselý.

A druhý den bylo ještě veselejší, když nám Markéta (mimochodem geniální vypravěčka) celý příběh vyprávěla.

Inu, tak to dopadá, když se věci nepoužívají k tomu, k čemu jsou určeny. A vy, kdo jste tuhle historku, zcela pravdivou a nepochybně poučnou, dočetli až do konce, děkuji. Užijte si (nejen) Valentýna, ale úplně každý den.

Autor: Jana Majová | karma: 17.07 | přečteno: 540 ×
Poslední články autora