Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D97a64v64i62d 31V90l78k

24. 4. 2017 8:58

No prostě jen KarmaR^

3 1
možnosti
JH

J86i21ř32í 96H77a58r53t18l

24. 4. 2017 8:41

Na porod doma nebo v nemocnici se dá koukat ze spousty úhlů, ale že by někdo někomu bral svobodu, tak bych se na to zrovna nekoukal. Porod v nemocnici by se dal brát třeba jako povinný doping. Nemocnice investují spousty peněz do různých přístrojů a do lidských zdrojů, které jsou potom u porodu k dosažení. Proč se vracet do minulosti, kdy ženy rodily doma a měly u sebe jen porodní bábu s teplou vodou? Dneska se sportovci honí za co nejlepšímy výkony a používají k tomu všemožnou techniku a někdy i doping, aby byli nejlepší. Lidi si pořizují silnější auta, mobily, lepší přístroje do domácnosti, firmy novější zařízení, aby prostě byli lepší, rychlejší, měli lepší start ....atd. Tak proč tomu dítěti nezkusit neumožnit jistější start do života? Proč riskovat kvůli pár dnům nepohodlí. Snad nosit dítě 9měsíců je také trocha nepohodlí, tak proč kvůli němu nevydržet ještě 3-4 dny? Někdo říká, že lékaři si hrají na bohy. A nehrají si náhodou na bohy také duly?

3 1
možnosti
Foto

Fakt si myslíte, že těm ženám, co rodí doma, jde jen o pohodlí?

Pokud někomu berete násilím právo rozhodování pak mu berete svobodu.

2 1
možnosti
Foto

Je věcí lidí jak chtějí žít svůj život, s kým ho chtějí žít, kolik chtějí mít dětí, jak a kde je chtějí porodit, jak a kde je chtějí vychovávat a vzdělávat, jak je chránit před nemocemi, jak a za kolik chtějí pracovat, a jak a kde chtějí umřít. O tyto základní svobody lidé postupně přicházejí na základě vnuceného dobra. Jenže je to ještě dobro?

Mnoho lidí rádo strká nos do cizích věcí a pak se diví, když jim jednou někdo zazvoní u dveří a začne jim strkat nos do jejich věcí.

5 1
možnosti
DT

Do jakého věku by tedy měli smět rodiče rozhodovat o životě a smrti svých dětí? Nebyla by to prima svoboda? Chceš na dovolenou a pětileté dítě se ti nehodí do krámu - pryč s ním. :-/ To by byla opravdu skvělá společnost... A proč to omezovat jen na děti? Ubylo by rovodů........

Vaše úvahy jsou sice líbivé, ale společnost je založená na existenci mantinelů. Svoboda neexistuje. Je to mimochodem důvod, proč jsme přežili jako druh a obsadili celou Zemi.

5 1
možnosti
DT

Zákon je momentálně příliš liknavý. Na jednu stranu odsoudíme rodiče, kteří dítě hned po narození zabijí, na druhou stranu neodsoudíme rodiče, kteří dítě zabijí úmyslným neposkytnutím pomoci při porodu.

A ani v budoucnu se to nezmění. Protože kdyby zákonodárci umožnili ochranu dítěte při porodu, musí následně zakázat potraty, protože by přiznali dítěti právo na život i předtím, než opustí dělohu. Místo toho budeme potraty omlouvat smyšlenými etickými kategoriemi jako "plod", který prý ještě není člověkem.

Zároveň ale poskytujeme (někdy i extrémní) péči plodům, které jsou nemocné.

Celý tenhle chaos drží na nohou potratová lobby, většinou ženy, které mají pocit, že by "měly rozhodovat o svém těle". Což je logický nemysl. Protože o svém těle už rozhodly v momentě, kdy dovolily, aby otěhotněly. Zvrácená společnost... A ano, mělo by se o tom mluvit.

R^

0 2
možnosti
Foto

Zvrácená je ta společnost, která vám násilím stanoví co smíte a nesmíte dělat se svým tělem a vnutí vám myšlenku, že jste jen nádoba na donošení dítěte, které patří státu.

1 0
možnosti
Foto

Stoprocentní ochranu života nebo zdraví dítěte nezajistíte nikdy. Jakmile se ji pokusíte vtěsnat do paragrafů, budeme tu mít brzy souzené rodiče za to, že se vysekají v autě a dítěti se při tom něco stane. Už dnes se odsuzují rodiče za to, že se nevěnují svým dětem naplno 24 hodin denně, že je nezavírají do klecí aby se jim probůh něco nestalo. Myslím, že jít touto cestou je dosti nešťastné. Přitom se koukněte někdy jak se děti stravují a jak rodiče stravou vyrábějí budoucí pacienty.

Za sebe budu vždy pro svobodu a odpovědnost. Plod si nemůže vybrat jak chce přijít na svět. Rozhoduje matka a ta přebírá nebo by aspoň měla přebírat veškerou odpovědnost. Často se v těchhle debatách objevuje argument, že by si domarodičky měly platit i případný výjezd záchranky. Tento argument považuji za velmi hloupý, pokud nebudeme vyžadovat úhradu i od ostatních pacientů, kvůli kterým musí záchranka vyjet. Všichni si totiž o svém zdraví a o potřebě zdravotní péče rozhodujeme sami.

7 0
možnosti
Foto

Píši jen o odpovědnosti za porod a ačkoliv jste přidal řadu dalších témat, zůstanu u toho jednoho. Kdyby byla tak stanovena odpovědnost jak navrhujete, byla by pro mě situace v pořádku. Rodiče rozhodli, rodiče zodpovídají.

Jeví se mi ale, že taková úprava prostě není.

0 0
možnosti
TT

Já bych raději řešil jinou otázku - kdy člověk získá právo na ochranu před bohy v bílém? :-P

2 0
možnosti
Foto

J18a52n60a 77M51a21j10o68v66á

23. 4. 2017 23:47

Klidně, Tomáši, řešte, Já jsem si v téhle chvíli vybrala tu popsanou v článku. Díky, že jste se zastavil.

0 0
možnosti
MH

S článkem plně souhlasím.

Jsem muž. Taky se mi nelíbí představa nemocnice.

Ale až budu potřebovat operovat slepák, žlučník, určitě to nebudu sabotovat a chtít operaci v pohodlí doma ... ;-D

2 1
možnosti
Foto

J29a35n68a 40M98a56j94o54v65á

23. 4. 2017 23:45

Kdybyste věděl, jak ty nemocnice nesnáším :-), ale rodila bych minimálně ambulantně...

0 0
možnosti

Vidím to de facto stejně. Dobrý článek.

5 0
možnosti
Foto

J22a60n18a 59M54a86j32o80v86á

23. 4. 2017 23:41

Děkuji, Marie :-)

1 0
možnosti
JH

J39i76ř97í 31H77a27r81t83l

23. 4. 2017 23:10

Nejspise jste tenhle clanek napsala jako reakci na posledni nepovedeny domaci porod, ale verte, ze tyhle diskuze s osobama podporujicima domaci porody nema cenu debatovat. Ohledne domacich porodu jsem proti a je dobre, ze jsou zakazane, protoze to rozhodnuti o porodu doma je jednostranne a pritom na ten porod jsou dva. Sice to dite o tom nema zadne potuchy kde a jak se narodi, ale dokazi si predstavit, ze o tom budu premyslet v dobe kdy uz budu mit nejaky rozum a budu zvedavy jake sance pri vstupu do zivota mi ma matka dala. Kdybych se mel totiz narodit doma jen s podporou nejake duly, tak bych si rekl, ze moje matka s mym zivotem hodne riskovala, ikdyz to nakonec dopadlo dobre. Ale taky to tak nemuselo byt, jako v nedavnem pripade. Holt jak kdo zaseje, tak taky sklidi. Ja si kazdy den uzivam sve deti narozene v porodnici.

3 0
možnosti
Foto

J29a77n94a 25M55a12j96o84v75á

23. 4. 2017 23:41

Vidíte? Takhle jsem se na to nepodívala, úhel pohledu dítěte po letech mne nenapadlo vůbec zkusit popsat. Děkuji a užívejte si dětí. R^

Přemýšlím, jestli to nemůže být i tak, že dcery doma narozené budou mít větší tendenci rodit také doma?

0 0
možnosti
  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Pro ty, co mne znají už vdanou (blog je založený dříve než moje manželství) jsem už spíše Pšejová.

Naprosto obyčejná ženská, jakých chodí po ulicích tisíce. Pozorovatelka světa a majitelka víry v lidskost.

Momentálně také zaujatá členka skupinky pohybující se kolem Davida. Mladého muže, kterého učinila vězněm ve vlastním těle svalová dystrofie a on se chce dělit o svůj příběh a zkušenosti.

Píšeme o tom i na facebooku:  https://www.facebook.com/DavidAGenetickyGolias/

Jsem k nalezení na:  jamajka117@gmail.cz.