Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pipi a Pepek - 5. díl

Pohádka o Pepkovi a Pipi má dva konce. To aby si mohl každý vybrat ten svůj. To jsou ty výhody virtuálního světa. První z nich se právě otvírá. Ten, co je možná trochu méně pohádkový. A kdo ví? Třeba častější ve světě lidí.

Asi týden to Pipi nechávala běžet. Pepek byl ze začátku milej a tak si říkala, že je třeba jen palice paličatá, co potřebuje delší dobu, aby mu došlo, že chovat se jak pirát nemá cenu a že ona je proste Pipi a nikdo jiný. Bylo jí to trochu líto, ale už se aspoň nešklebila na Karkulku, protože věděla, že ta by Pepka spořádala raz-dva. Když se viděli, nechala téma řeči na něm a tak se dozvěděla, že měl v přívoze kontrolu na záchranný vesty a že spravuje komín a tak. Jen jednou jí připomněl, že spolu byli na procházce a on jí donesl ten špenát, a že ona za ním nepřišla, tak se podívala na zabedněnou branku a tak nějak to celý nepochopila, ale neřešila.

Pepkovi to asi hlavou trochu vrtalo, protože si říkal, že ty holky jsou fakt divný. Přišlo mu, že se Pipi zbytečně rozčiluje a málo snaží a hlavně, že je to úplně stejný jako s Malou mořskou vílou vloni a Ájou o předloňských Vánocích, a že to teda celý nechápe. A že ty ženský si za to, že jsou samy, teda asi fakt můžou samy a tak jim teda třeba. Jen mu nějak uniklo, že Malá mořská víla si nedávno otevřela na břehu řeky krámek s vodníkem Volšovečkem a pro rohlíky chodí ruku v ruce a netušil, že Ája se dala nedávno dohromady s Cínovým vojáčkem, který je fakt gentleman a zrovna spolu odjeli na čundr po stopách soubojů s draky, aby se poznali a Ája se o něm něco dozvěděla.

Pepkovi se ale zdálo, že holky jsou fakt hrozný a tak si radši hleděl svého špenátu a bylo mu tak dobře.

Jednoho dne se ale potkal s Pipi v městečku a dal se s ní do řeči. Pipi si s ním povídala, vypadalo to nadějně, Džin nikde, tak z toho třeba něco vypadne. Jenže pak se Pepek zeptal, proč teda nepřišla ona za ním a Pipi mu zdvořile odpověděla, že ji nikdy nepozval, tak jak by mohla přijít, přece mu nebude skákat přes branku a nepoleze mu do domečku, když je celkem normální, že se lidi zvou. A to už se Pepkovi dělala boule na rameni a tak zmlkla a jen čekala, co bude.

Ale Džin už se probudil a Pepek začal Pipi vysvětlovat, že je smutná, nešťastná a ufňukaná a vyčítá a hádá se a vůbec – s takovou zůstane sama.

A Pipi, té se to najednou nechtělo poslouchat. Když si chce Pepek dštít oheň a síru a nadávat jí a nad sebou nepřemýšlet, ať se klidně čertí. Ona u toho být nechtěla. Řekla „ahoj“ a „měj se hezky“ a odcapala. Stavila se v obchůdku u Arabely, trochu si jí postěžovala, Arabela jí uvařila hrnek mátového thé na dobré myšlenky a řekla jí, že zrovna dneska přivezly Tři přadleny troje nové šaty a ty jedny by se mohly Pipi fakt líbit. Pipi byla pořád trochu smutná, snad pro tu ztracenou naději, ale máta to celé tak nějak tišila. A pak si vyzkoušela ty šatičky a ony jí krásně slušely k culíkům, schovaly ty trochu křivý nohy a samou radostí jí i pihy tak nějak zezlátly do roztomila. A tak pohodila hlavou, nechala si šaty zabalit, obula si kolečkové brusle a mazala domů. Ještě se stihla s Arabelou domluvit, že si teda v sobotu zajedou do kina na tu fantasy o lidech a že si to užijou.

A bylo……

Stará chytrá makovice to všechno pozorovala z výšky. Je to dobrý konec? Je to špatný konec? Nikomu se nic nestalo. Ale taky se nic dobrého nestalo.  Je to prostě takový lidský konec, usoudila nakonec vážně, ostatně už to viděla mockrát a moc se jí to nelíbilo, protože kluci mají být s holkama a holky s klukama a ne každý zvlášť.  No jenže…to by si museli dát poradit a taky se tomu druhému trochu věnovat.Nasypala pár kouzelných máčků Pipi pod nohy, to aby náhodou přece jen nebulila, zamyslela se nad Pepkem, ale tam už máku pro zamyšlení naházela snad kilo, jenže mezi špenátem se Pepkovi ztratil. A pak už jenom zvedla oči k oblakům...

…a zazvonil zvonec…  

 

P.S

Pozor, pozor, svět za zrcadlem je jen jedním možným koncem naší pohádky.Ještě tu máme svět pohádkový. A tak, kdo má rád cesty k dobrým příběhům, stačí si ještě maličko počkat... ...a pak si vybrat svůj "správný konec" pohádky... Ještě, že máme tu Afroditu :-).

Autor: Jana Majová | neděle 19.7.2009 13:15 | karma článku: 7,74 | přečteno: 735x
  • Další články autora

Jana Majová

Stalker

Žijeme silný příběh. Je zcela pravdivý a žijeme ho tak dlouho, že jsme už přestali vyhlížet jeho konec. Devastuje nám každodenní život, mění naši realitu. Tak se žije, když si vás vyhlédne někdo, kdo se rozhodl vám ničit život.

18.9.2022 v 23:05 | Karma: 36,70 | Přečteno: 3533x | Diskuse| Ostatní

Jana Majová

Marie Milá (Šípková)

Jak je ten svět pomíjivý, že? Už týden mi svítí v kalendáři, že máš dnes narozeniny. A Ty? Ty se teď odněkud z vyššího levelu samotného Bytí nejspíš s nadhledem usmíváš. Marie.

3.2.2022 v 18:26 | Karma: 23,41 | Přečteno: 511x | Diskuse| Ostatní

Jana Majová

Hodně štěstí, zdraví, hodně štěstí milý Davide...

David oslavil třicátiny. Slavil s velkou radostí a chutí. Cože si to, milý čtenáři tohoto necovidového blogu myslíš? Že na tom není nic divného? Že třicitka je před tebou nebo za tebou a jako... no a co? Život jde dál?

26.10.2020 v 20:53 | Karma: 21,85 | Přečteno: 691x | Diskuse| Ostatní

Jana Majová

FAQ pro holky u šicích strojů

Nemyslím teď nás, zkušené harcovnice. Myslím mladé ženy, často maminky na mateřské, které bůhvíkde vyštrachaly šicí stroje a sedly k nim. Mají můj respekt.

20.3.2020 v 20:39 | Karma: 24,48 | Přečteno: 1200x | Diskuse| Ona

Jana Majová

Když peče celá zem, fandím.

Konečně vím, jak vám je. Vám všem, kdo jste soutěživí, fandíte hokeji, tenisu, házené, biatlonu, atletice, krasobruslení, čemukoliv. Protože já, nesoutěživá, jsem to neznala. Až teď. Teď se vší vervou fandím pekařům a cukrářům.

9.3.2020 v 18:41 | Karma: 27,29 | Přečteno: 687x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Pro ty, co mne znají už vdanou (blog je založený dříve než moje manželství) jsem už spíše Pšejová.

Naprosto obyčejná ženská, jakých chodí po ulicích tisíce. Pozorovatelka světa a majitelka víry v lidskost.

Momentálně také zaujatá členka skupinky pohybující se kolem Davida. Mladého muže, kterého učinila vězněm ve vlastním těle svalová dystrofie a on se chce dělit o svůj příběh a zkušenosti.

Píšeme o tom i na facebooku:  https://www.facebook.com/DavidAGenetickyGolias/

Jsem k nalezení na:  jamajka117@gmail.cz.