Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pipi a Pepek - 2. díl

V pohádkovém světě je virtuální ulice. Pro singls postavičky. Když tam náhodou za devatero servery zabloudíte, určitě si oči ukoukáte. Rumcajs ovdověl a pěstuje včely v jeskyni na kraji lesa, Medvídek Pú láká marně na skleničku medu Včelku Máju, Princezna se zlatou hvězdou pleje ředvičky a vyhlíží prince, Vochomůrkovi se oženil Křemílek a tak se upíjí laciným pivem na zápraží chaloupky, opéká mouchy a čeká na zázrak. Pohádková ulice. O každém by mohl být příběh (jakoby z oka vypadla skutečným lidem - to vám je zajímavý).

----- 

V pondělí si zašli na procházku směrem k úplňku. Pepek přišel s exkluzívním špenátovým vínem místo kytky, Pipi vyhrabala parfém od kmotřičky víly a nové pruhované podkolenky (to aby se trochu ztratily ty křivý nohy).

A pokecali a hodně se smáli. O přívozu a jak je to složitý, když klesá nebo stoupá voda, a že stavět kvůli prámu vysokovodní stání je drahý a památkový úřad by to stejně nepustil, o úžasném lepidle na lehátka značky "Furtdrž", o špenátu a jeho účincích a taky o tom, jak je to teď na houby, když se do pěstování pozdních odrůd míchá Pohádková Unie s blbou směrnicí o barvě listů. Pipi se koukala po lese a poslouchala. Jednak ji to bavilo, protože je to holka zvídavá a má ráda pokec se zajímavými lidmi a jednak..co si budeme povídat..celý den do ní ti trpaslíci hustili, že ty jabka jsou všechny stejný a vůbec je nezajímalo, že některý jsou jedovatý a měla mluvení plný kecky. Teda dřeváky.

A Pepek ji bavil. Když se vrátila domů a smolila vzkaz pro Popelku, ať se nezlobí, že to kafe dneska nestihla, protože měla něco jako rande, přiletěl holub se vzkazem od Pepka psaném na špenátovém listě: "Nezkusíme to tak nějak spolu?"

"Zkusíme", odpověděla.

Asi ty křivý nohy tak nevaděj. Dál to běželo v klídku. Pipi občas prodrandila na koloběžce kolem Pepkova domu, opřela se o plot a trochu pokecali.
Většinou se stavovala cestou z práce, jak to tak stíhala, občas trochu ulítaná. Měla na starosti nezvedené výrostky ve virtuální polepšovně a sem-tam jí šly šejderm nejen nohy, ale i oči. Pepek vždycky nahodil bicepsy a tricepsy do správných pozic a dokolíbal se k plotu, prohodili pár vět, řeč se vždycky nakonec nějak stočila ke špenátu, ale Pipi to brala, oni jsou holt chlapi, zvlášť ti kreslení, takoví. A Pepek byl fakt milej.
Ve čtvrtek se Pipi vracela z aerobiku a Pepek se na zahradě mořil se studiem učebnice genetiky profesora Frankensteina, protože plánoval křížit špenát s mátou tak, aby mohl dělat nový druh koktejlu - špenát-jito. Tuto odvozeninu mojita hodlal představit na víkendové konferenci špenátologů, kam byl pozván jako čestný host.
Pipi si před zatáčkou načechrala ofinu a před Pepkovou zahradou zabrzdila. Řekli si něco, jakože: "dnešek zas byl fajn" a "noční kroupy pomlátily úrodu za domem". Pepek se pochlubil, že jede na tu konferenci a má na to nový tričko se speciál zelenými pruhy. Pipi mu tedy řekla, že o víkendu plánuje vyrazit na bigbeat do dračí sluje, protože tam to vždycky stojí za to a budou tam hrát Jezinky a na programu, což je neuvěřitelné, je i recitál Krále Miroslava, který fakt moc venku nehraje, neb mu z toho vlhne mandolína a rezaví koruna.
Pepek se zamyslel a prohodil, že by tedy mohl za Pipi přijet a že pošle vzkaz po holubovi, protože je na dračí sluji fakt zvědavej.
Pipi sice zamrzelo, že není zvědavej na ni, no ale holt, to jsou ti kreslení chlapi. A Pepek je fakt milej.

Doma se vyráchala v neckách, byla to rychlovka, protože v pohádkách si holky nemusej holit nohy, sedla si do altánu a vyřizovala poštu. Byla docela ráda, že Pepek přijede do sluje. Je to tam vždycky tělo na tělo, tak by se mohlo vidět.

Tělo na tělo. Lekla se a vyskočila. To aby ještě fofrem skočila za Babou Jagou pro nějaké kouzlo proti početí. Ne, že by si tedy myslela, že Pepek hnedka přivede čápa, ale jedna nikdy neví, že?

Pepek mezitím dočetl kapitolu, zaklapl genetiku a když zavíral žaluzie, na zřeřelé obloze se mu objevil výstřih Pipina červenýho trička. Až si musel protřít oči.

Autor: Jana Majová | středa 15.7.2009 22:37 | karma článku: 8,50 | přečteno: 751x
  • Další články autora

Jana Majová

Stalker

Žijeme silný příběh. Je zcela pravdivý a žijeme ho tak dlouho, že jsme už přestali vyhlížet jeho konec. Devastuje nám každodenní život, mění naši realitu. Tak se žije, když si vás vyhlédne někdo, kdo se rozhodl vám ničit život.

18.9.2022 v 23:05 | Karma: 36,70 | Přečteno: 3533x | Diskuse| Ostatní

Jana Majová

Marie Milá (Šípková)

Jak je ten svět pomíjivý, že? Už týden mi svítí v kalendáři, že máš dnes narozeniny. A Ty? Ty se teď odněkud z vyššího levelu samotného Bytí nejspíš s nadhledem usmíváš. Marie.

3.2.2022 v 18:26 | Karma: 23,41 | Přečteno: 511x | Diskuse| Ostatní

Jana Majová

Hodně štěstí, zdraví, hodně štěstí milý Davide...

David oslavil třicátiny. Slavil s velkou radostí a chutí. Cože si to, milý čtenáři tohoto necovidového blogu myslíš? Že na tom není nic divného? Že třicitka je před tebou nebo za tebou a jako... no a co? Život jde dál?

26.10.2020 v 20:53 | Karma: 21,85 | Přečteno: 691x | Diskuse| Ostatní

Jana Majová

FAQ pro holky u šicích strojů

Nemyslím teď nás, zkušené harcovnice. Myslím mladé ženy, často maminky na mateřské, které bůhvíkde vyštrachaly šicí stroje a sedly k nim. Mají můj respekt.

20.3.2020 v 20:39 | Karma: 24,48 | Přečteno: 1200x | Diskuse| Ona

Jana Majová

Když peče celá zem, fandím.

Konečně vím, jak vám je. Vám všem, kdo jste soutěživí, fandíte hokeji, tenisu, házené, biatlonu, atletice, krasobruslení, čemukoliv. Protože já, nesoutěživá, jsem to neznala. Až teď. Teď se vší vervou fandím pekařům a cukrářům.

9.3.2020 v 18:41 | Karma: 27,29 | Přečteno: 687x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 324
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 961x
Pro ty, co mne znají už vdanou (blog je založený dříve než moje manželství) jsem už spíše Pšejová.

Naprosto obyčejná ženská, jakých chodí po ulicích tisíce. Pozorovatelka světa a majitelka víry v lidskost.

Momentálně také zaujatá členka skupinky pohybující se kolem Davida. Mladého muže, kterého učinila vězněm ve vlastním těle svalová dystrofie a on se chce dělit o svůj příběh a zkušenosti.

Píšeme o tom i na facebooku:  https://www.facebook.com/DavidAGenetickyGolias/

Jsem k nalezení na:  jamajka117@gmail.cz.